Dodjite da pričamo o Vašoj frizuri
Frizerski Salon Fijatovic - Telefon 011/283 66 00


Trajno ispravljanje kose Beograd

 

Ispravljnje kose koje je trajnog karaktera podrzumeva da će trajno ispravljena kosa ostati takva određeno duže vreme ,da će biti takva i posle pranja ,da će biti ravna čak i po vlažnom vremenu i da će se uopšte ponašati kao prirodno ravna kosa.Trajnost samog tretmana uveliko zavisi od tipa kose koja se ispravlja-izrazito kovrdzave kose će morati da tretman rade češće nego one koje su prprodno samo prelomljene ,dok će se afro kose samo od jednog tretmana samo delimično ispraviti.
Efekat koji se dobija trajnim ispravljanjem kose , uz ravnanje, je glatka ,svilena i izrazito sjajna kosa.Ovaj efekat je vrlo važan jer su sve prelomljene i kovrdžave kose suve i kao takve nikad nisu sjajne.Pored vizuelnog efekta koji se dobija tretmanom,efekat glatke kose koji se ima pod rukom je vrlo bitan i dopunjava i pojačava osećaj promene koje je učinjena,jer od grube i suve(kovrdžave) nastaje svilena kosa.


 

Trajno ispravljanje kose je tretman koji (pod uslovom da se dobro uradi) ne oštećuje kosu,formulisan je da zaštiti i neguje ,ali treba imati u vidu da se prema kosi koja je promenila svoju strukturu ne može odnositi isto kao da nije tretirana.Ovo pre svega znači da vlas pre tretmana ne sme da bude previše oštećena i potrebno je da neko stručan oceni da li je uopšte moguće trajno ispraviti datu kosu.Ako je kosa izrazito svetla,plava,blajhana treba vrlo oprezno pristupiti ovoj proceni ali se savetuje da se u ovakvim slučajevima tretman ne radi.Ako su na kosi pramenovi ,pogotovu ako su to blajhani pramenovi,tretman se ne radi jer različite strukture vlasi od kojih se takva kosa sastoji onemogućavaju pravilnu upotrebu preparata.

Trajno ispravljanje kose cene

Održavanje i negovanje kose kose kojoj je uradjeno trajno ispravljanje nije zahtevno,dovoljno je da se kosa redovno šiša (ovo je presudno) i da se ( po mogućstvu )koriste šamponi i pakovanja koja se preporučuju uz trajno ispravljanje kose.
Na farbanoj kosi se ovaj tretman primenjuje podjednako uspešno ,ako ne i uspešnije ,nego na nefarbanoj kosi.Kada je kosa fabana ,trajno ispravljanje se radi sa blažom formulacijom preparata i vreme izvedbe je kraće.Za uspešnu izvedbu tretmana potrebno je da je kosa ravnomerno ofarbana,pa sve koje imaju kose ofabane nestručno,osnosno imaju i neofarbanih i ofabanih delova , mogu da očekuju slabiji rezultat tretmana.
Trajno ispravljanje kose je tretman koji je vremenski vrlo zahtevan i traje izmedju 3 i 6 sati zavisno od dužine ali drugih osobina kose. Proizvođač preporučuje ponavljanje postupka kod rezistentnih i jako kovrdžavih kosa .
Trajno ispravljena kosa izgleda kao prirodno ravna ali se ponaša kao preparirana kosa,vrlo lako prima uvijanje ,pa su prelomljene i kovrdžave frizure lake za izradu pri čemu su i trajne(što nije odlika prirodno ravnih kosa).Sve vrste i tehnike farbanja su moguće na ovakvoj kosi ali treba imati u vidu ostljivost novoformirane strukture vlasi.
Kao što je već rečeno efekat trajnog ispravljanja kose je ravna ,sjajna i glatka kosa ,ali ne treba očekivati da kosa izgleda kao da je uvek presovana,ne treba očekivati da će posle spavanje biti idealno ravna i da će sama od sebe izgledati kao da je tek isfenirana ili ispresovana ili frizirana.Izgledaće kao prirodno ravna kosa a ni one kojima je prirodno ravna se ne bude sa ispeglanom kosom.

Sistem zaštita koje preparati sadrže (GOLDWELL ) osigurava da vam tretman ne ošteti kosu već da ona bude meka glatka , ravna i sjajna.

Fijatovic frizer Beograd:MILEŠEVSKA 66 tel 283 66 00