Dodjite da pričamo o Vašoj frizuri
Frizerski Salon Fijatovic - Telefon 011/283 66 00


Farbanje kose

 

Farbanje kose

Farbanje kose je sa pojavom velikog broja proizvodjača boje za kućnu upotrebu u velikoj meri prešlo iz salona u kućnu radinost. Naš je posao da Vam pre svega predočimo,a I da vas ubedimo da kvalitetno ofarbanu kosu a samim tim I kvalitetno očuvanu kosu ne možete da očekujete ako se farbanje kose ne uradi pre svega sa kvalitetnijom bojom . Ako farbanje kose pri tome uradi neko ko je stručan, to jest neko ko može da oceni kakvoću I kvalitet kose koja treba da se boji, a zatim odredi način farbanja I ton koji će biti upotrebljen, tada će rezultat biti odgovarajuća boja - po vašoj želji, kosa neće biti oštećena, boja se neće isprati(odnosno boja će stvarno biti trajna), a Vi će te moći da je uz našu pomoć I uputstva lako održavate.


Farbanje kose

Cena farbanja kose

Naravno da je kao I kod svake druge kupovine proizvoda , usluge odnos izmedju dobijenog kvaliteta i cene (u ovom slučaju cene farbanja kose), presudan u Vašoj odluci da li ćete se odlučiti da farbate kosu jeftinijom iili skupljom bojom i da li ćete to farbanje kose uraditi sami ili otići u frizerski salon. Mnoštvo jeftinih farbi za kosu koje viđate po samoposlugma, koje na kutiji imaju sliku neke divne kose sa još lepšom bojom, Vas navode na zaključak da ćete i vi dobiti takvu kosu i boju ako odaberete da ofarbate kosu tim proizvodom.

Naravno da je to zabluda.

Ako odnesete tu boju u salon da vam ofabaju kosu, ni iskusni frizer neće moći sa sigurnošću da vam kaže koji ćete ton dobiti , osim ako prethodno nije već koristio baš tu boju za kosu. Kako farbate kosu , odnosno postupak farbanja odredjuje koji ćete rezultat dobiti. Znamo dao ne postoji univerzalno uputstvo kako ofarbati kosu, već se postupak odredjuje samo za Vašu kosu, saveti sa poledjine proizvoda mugu da budu i kontraproduktivni.

Cena farbanja kose u ovom slučaju može da bude visoka bez obzira što je proizvod koji ste kupili jeftin, jer je popravljanje loše ofabane kose uvek skuplje nego samo farbanje kose. Još treba reći da cena proizvoda za farbanje kose ne mora da znači da je on stvano kvalitetniji, niti da Vam neće oštetiti kosu.

Ako se ipak odlučite da sami kupite boju i da odete u salon da vas ofarbaju, izbeći ćete pre svega da vam pola kupatila bude ofarbano bojom za kosu, nećete imati tufne po kosi koje su neizostavan efekat (kako ne vidite sopstveni potiljak), skratiće se vreme farbanja kose pa će time i boja biti bolja i kosa će se manje oštetiti. Ukupna cena farbanje kose će u ovom slučaju biti malo veća,ali i kosa ofabana mnogo bolje.

Cena farbanja kose u salonu sa profesionalnim bojama je naravno najskuplja opcija ako se kratkoročno gleda na takav trošak. Ako uzmete u obzir da ćete dobiti pre svega lepše ofarbanu kosu, zatim bolje očuvanu kosu koja kao takva duže zadržava pigmente boje (što znači redje farbanje to jest manje gubljenje vremena i novca). Bolje očuvana kosa za Vas znači manje posla pri pranju i raščešljavanju kose i manje posla pri pravljenju frizure, manje izdataka za proizvode za regeneraciju kose i manji utrošak vremena za njihovo koršćenje. Kada Vam je kosa očuvana i boja postojana nećete morati da svaki put prefarbavate kosu celom dužinom, već farbate kosi samo izrastak, što opet smanjuje troškove održavanja boje i dodatno čuva kosu.

Kada uzmete u obzir sve gore pomenuto, logičan je zaklučak da održavanjem boje u salonu koji koristi kvalitetnu farbu dobijate lepu i očuvanu kosu koja se već na prvi pogled izuzetno razlikuje od kose koja nije profesionalno farbana kosa, da ćete biti zadovoljniji osećajem koji imate za Vašu kosu , da će samim tim i biti zadovoljniji sobom, a da će ukupni troškovi koje imate za kosu biti na približno istom nivou kao i da ste se sami mučili oko farbanja kose.


Za bojenje kose koristimo dve vrste boja:

permanentne
demi-permanentne

Za klijente koji žele trajnu boju sa dubnom tona kao i za one koji žele da postignu svetlije i vrlo svetle tonove( i da pri tom neutrališu neželjene refleksije) boje bez amonijaka goldwell topchic su izuzetno rešenje. Minimalno oštećenje kose uz maksimalni vizuelni fekat i izuetnu brigu o koži i zdravlju klijenata preporuka je ove boje.


Demi-permanentne (ton na ton) boje preporučujemo klijentima koji ne žele ni najmanje oštećenje kose kao i kod jako slabih i jako oštećenih kosa.ovaj tip boje se spira u potpunosti i ne ostavlja nikakav trag na kosi (ako se ofarbate npr. u crno u roku od dva meseca ponovo se u potpunosti vraćate u prirodno boju). Upotreba ovih boja se savetuje u kombinaciji sa procesima promene strukture vlasi (trajna, trajno ispravljanje). Pokrivanje sedih je kod upotrebe permanentnih boja stopostotno a kod demi permanentnih delimično.
Kombinacija upotrebe ova dva tipa boje daje najbolji odnos izmedju izgleda i oštećenja kose pa je neophodna klijentima koji se često farbaju.